Parteneri Web

Backlink-urile dintre site-uri web funcționează ca semnale de încredere

Ce sunt exact backlink-urile?

Un backlink este cunoscut și ca hyperlink sau link inbound. În SEO, backlink-urile sunt link-urile de intrare care se referă de la alte pagini de pe web la propriile pagini web. Google tratează aceste backlink-uri ca pe o „ștampilă de aprobare” între două site-uri web. Cu cât o pagină are mai multe backlink-uri, cu atât este mai probabil să se claseze pe primul loc în Google. Dimpotrivă, cu cât o pagină este mai sus, cu atât este mai ușor să câștigi backlink-uri pentru ea.

Un backlink constă din:

  1. Adresa URL care este conectată la care veți fi direcționat după ce faceți clic. Aceasta poate fi o altă pagină web sau orice altă resursă online (de exemplu, un fișier PDF)
  2. Textul pe care faceți clic pe care se numește „text de ancorare” . Dacă linkul este creat pe o imagine, „textul alternativ” al imaginii este folosit ca text de ancorare.

Cum funcționează backlink-urile?

Backlink-urile dintre site-uri web funcționează ca semnale de încredere pentru motoarele de căutare precum Google, Bing și Yahoo. Sunt similare cu citările din cărți sau din cercetările științifice. Un site web care face legătura transmite valoare site-ului către care face legătura (adică „citează” sau „se referă la”) cunoscut sub numele de PageRank.

Backlink-urile sunt ca peer-reviews pentru paginile web. Dacă o carte este citată de multe ori de diferite surse relevante și autorizate, este un semn că conține informații valoroase. În mod similar, multe link-uri relevante și autorizate care indică către o pagină web înseamnă că această pagină web conține conținut valoros.

Cu cât aveți mai multe link-uri relevante de la site-uri web cu autoritate, cu atât site-ul dvs. este mai valoros în ochii Google. Dar un sistem în care puteți obține astfel de link-uri valoroase pe cont propriu nu ar funcționa.

Cu toate acestea, alți webmasteri care au influență asupra autorității dvs. sunt un sistem bun. Adesea îi împiedică foarte bine pe escrocii (cunoscuți și sub denumirea de Black Hat SEO ) să se claseze în fruntea paginii cu rezultatele motorului de căutare. De fapt, Google a confirmat că, dacă faci linkuri către alte pagini valoroase, clasamentele tale beneficiază și de asta.